Gezocht: familieverhalen en foto's tewerkgestelden Zuiderzeewerken

Tijdens de crisis van de jaren ’30 van de vorige eeuw werden in het hele land vele duizenden werklozen tewerkgesteld bij grote werkverschaffingsprojecten, zoals de drooglegging van de Wieringermeer. Ook uit onze gemeente waren enkele tientallen arbeiders onder vaak erbarmlijke omstandigheden hier aan het werk. Historicus Bart Lankester wil deze mensen een gezicht geven en is hiervoor naarstig op zoek naar foto’s en achterliggende verhalen.

Lees meer

Overzetten met Overhaal kan waarschijnlijk weer vanaf Hemelvaart

Als het allemaal gaat zoals we verwachten, kan de Overhaal vanaf Hemelvaart (donderdag 21 mei) weer in bedrijf. De motor van de hijsinstallatie die afgelopen maanden is gereviseerd, is dan weer op zijn plaats. Ook is de sluiting vanwege het coronavirus dan opgeheven. Er blijven wel enkele restricties waarmee we rekening moeten houden.

Lees meer

75 jaar Vrijheid in Stede Broec

De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Dat zouden we groots gaan vieren in het hele land - ook in Stede Broec. Maar alle voorbereidingen ten spijt voor bijeenkomsten, bevrijdingsfeesten en tentoonstellingen: onze vrijheid vieren we dit jaar noodgedwongen thuis. HV Oud Stede Broec had in samenwerking met het Westfries Archief en het Historisch Genootschap West-Friesland een grote expositie in voorbereiding met informatieborden over de Tweede Wereldwoorlog in onze gemeente. Vanwege het coronavirus kan deze helaas niet doorgaan. Om 75 jaar vrijheid toch niet onopgemerkt aan ons voorbij te laten gaan, publiceren we hieronder vier van de borden met teksten. Hopelijk kunnen we de complete expositie later nog presenteren.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social