Open Monumentendag

Kalender
Oud Stede Broec
Datum
15.09.2019 11:00 - 16:00

Beschrijving

Zoals elk jaar doen wij mee aan het landelijke thema. Dit jaar is dat “plekjes van plezier”, dit is een prachtig thema waar we veel kanten mee op kunnen. Het eerste waar wij aan denken als we dit thema horen is, waar waren de plekjes van plezier in Stedebroec? Hier valt wel het een en ander bij op te noemen. Wat dacht u van een jaarmarkt, kermis of vereniging. De horeca kan natuurlijk niet worden overgeslagan, er hebben nogal wat kroegen gestaan hier in Stede Broec. Maar ook bij de sportclubs of muziekverenigingen beleefden mensen veel plezier. 

Historische vereniging Oud Stede Broec is ook dit jaar weer van de partij. Hieronder de openstellingen

Openstelling
Pampus Zuiderdijk 6, 1611 MC Bovenkarspel
Nicolaas Lutjebroek Azalealaan 18, Lutjebroek
Molen Ceres en zorgbakkerij “De Molenwiek” Broekerhavenweg 80 Bovenkarspel.
De oude Kerk. Zesstedenweg 189 Grootebroek.
Clubhuis Oud Stede Broec Zesstedenweg 227 Grootebroek.

Clubhuis Oud Stedebroec
In ons  clubhuis aan de Zesstedenweg 227 in Grootebroek is weer van alles gebeurd. Dit mede dankzij de inbreng van de bezoekers die elke eerste zaterdag van de maand langskomen. Dikwijls heeft iemand wat mee. De ene keer zijn dat prachtige foto’s, de andere keer voorwerpen met een fantastische averhaal. Het is toch mooi dat wij dit met u kunnen delen.
In de historische moestuin is het thema “vergeten groentes”. Laat u hier verrassen door onze gastheer Riekele. En vergeet ook niet de tuinderschuur en de Oudheidskamer te bezoeken. Er zijn weer grote collecties bijgekomen met bijzondere voorwerpen die veelal de rijkdom die hier vroeger was uitstralen. Veel spullen komen uit de tijd dat men zich hier in de Streek intensief bezighield met de scheepvaart.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social