• Home

Graaf mee met archeologen naar bronstijd-verleden van Stede Broec

Archeologen zijn aan de westrand van Grootebroek, langs de Raadhuislaan, bezig met archeologisch onderzoek. Op het perceel zijn sporen gevonden van een dorpje uit de Bronstijd, ongeveer 3500 jaar geleden. En heel bijzonder: In de eerste twee weken van mei is er voor het publiek de gelegenheid mee te graven met de archeologen.

Lees meer

De Overhaal is weer vol in bedrijf

Het nieuwe vaarseizoen is dit weekend officieel geopend door burgemeester Wortelboer en zijn vrouw. Samen met  Wim Kersten en Frans Cornelisz van HV Oud Stede Broec maakten ze een vaarrondje in 'de Dolfijn', de sloep van Jan en Truus Deen. Een uitgebreide fotoreportage na de doorlees.

Lees meer

Originele poldermolen in oude luister hersteld bij Oud Stede Broec

Wie kent ze niet? De metalen windmolens die onvermoeibaar draaiend, al piepend de waterhuishouding in polder Het Grootslag regelden. Sinds de ruilverkaveling zijn ze overbodig geworden en bijna allemaal verdwenen. Eén exemplaar heeft een plek gekregen in de nostalgische tuin achter ons verenigingspand, aan de Zesstedenweg 227.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social