Encyclopedisch overzicht Streker middenstand in nieuwe uitgave OSB

"De middenstand op z’n best. Van de Kolk in Broekerhaven tot het Evendeel in Lutjebroek.” Dat is de titel van een nieuwe uitgave van De Historische Vereniging "Oud Stede Broec”. Het rijk geïllusteerde boek verschijnt in de "Tini Keeman-reeks" en is een vervolg op "De polder Het Grootslag op z’n best”. 

Lees meer

Grote foto expositie 25-jarig HV OSB een enorm succes

Over tien dagen konden we liefst 73 nieuwe leden bijschrijven. Dat brengt het totaal op 973 en daarmee zijn we met stip de grootste vereniging van Stede Broec! Ook konden we 241 vóór-inschrijvingen noteren voor het nieuwe boek over middenstanders en het aantal nabestelde foto's loopt in de honderden. Hoe indrukwekkend ook, het gaat niet alleen om de getalletjes. Zeker zo belangrijk zijn de reacties en ervaringen van de bezoekers bij het zien van de foto’s. 

Lees meer

Omgeving van de Kolk moet beschermd dorpsgezicht worden

Nu de camping van Broekerhaven in handen is gekomen van projectontwikkelaars, ligt de dreiging van grootschalige gebiedsontwikkeling op de loer. HV Oud Stede Broec wil voorkomen dat het historisch aanzien van de Kolk en omgeving verloren gaat en dringt er daarom op aan om het hele gebied de status te geven van beschermd dorpsaanzicht. In een uitvoerig stuk dat is verstuurd aan het college van B&W, zet onze voorzitter Wim Kersten zijn argumenten uiteen.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social