Stolpenkenner Joop van Diepen op jaarvergadering

Als bestuurslid van de boerderijenstichting Noord-Holland - ook wel Vrienden van de Stolp genoemd - weet Joop van Diepen  als geen ander een boeiend verhaal te te vertellen over Westfriese boerderijen. Op 21 april kunt u erbij zijn als hij tijdens onze jaarvergadering een presentatie geeft over Westfriese boerderijen en waarschijnlijk ook iets over een andere liefhebberij van hem: het Westfriese dialect.

Joop van Diepen was gedurende ruim veertig jaar lid van het bestuur van het Westfries Genootschap. Vanaf 1974 tot en met 2014 zat hij als afgevaardigde van het bestuur in de Commissie voor Landelijk Schoon van het Westfries Genootschap en de opvolger daarvan, de Stichting voor Landelijk Schoon.

Vanaf 2011 zit hij in de Bouwhistorische Commissie van het Westfries Genootschap. Joop van Diepen is een stolpenkenner en is al heel lang actief als bestuurslid van de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de Stolp’. Hij was zestien jaar lang penningmeester van deze stichting.

Hieronder twee afleveringen uit een serie die Joop maakte voor Regio22 over boerderijen. Uiteindelijk is er een reeks tot stand gekomen waarin ruim twintig boerderijen in Westfriesland centraal stonden. Een kort achtergrondverhaal van de stolp, uitleg over specifieke details en een gesprekje met de eigenaar; en dat alles in ca. zeven minuten.

 

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social