Website HV Oud Stede Broec uitgebreid met digitale beeldbank

Met heel veel trots maken we bekend dat na maanden werk vandaag onze digitale beeldbank is live gegaan! Daarmee is het nu mogelijk om historische foto's van Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek te zoeken (èn vinden!) op onze website. De beeldbank is te raadplegen via het navigatiemenu onder het tabje Beeld/archief, of via deze directe link.

Het aantal foto's in de beeldbank is op dit moment nog beperkt (circa honderd), want het is enorm veel werk om alles te categoriseren en beschrijven. Maar dit zal de komende maanden gestaag groeien. Dus kom zeker af en toe terug om te checken op nieuw aanbod!

Daarnaast blijkt het uiteraard mogelijk om een interactieve tijdreis te maken met 'Reis door de Jaren', in het navigatiemenu eveneens onder het tabje Beeld/archief. Hier vindt u een selectie van dorpsgezichten van Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek, waarbij foto's geselecteerd kunnen worden in verschillende tijdvakken. Bij iedere foto is tevens te zien hoe de situatie er nu uitziet.

Heel veel dank aan onze vrijwilligers van de beeldbank die de afgelopen maanden druk zijn geweest met het invoeren van foto's en vooral de bijbehorende informatatie: Dirk Broerse, Piet Dinkla, Elcke Ransijn, Rien Broersen, Diana Dekker, Gerard Poelwijk, Jan Windt en Jos Ligthart.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social