G08 - Onderkomen Oud Stede Broec, Zesstedenweg 227, Grootebroek

Dit gebouw is altijd een woonhuis geweest. De bouwtrant is neorenaissancistisch met Jugendstil kenmerken.G08-onderkomen obs Het is vermoedelijk gebouwd in 1903 of 1907 en de architect is onbekend.
Waardering.
Het pand Zesstedenweg 227 is van algemeen belang wegens architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde als grotendeels gaaf bewaard gebleven middenstandswoning van het type rentenierswoning uit het begin van de twintigste eeuw, uitgevoerd in een bouwtrant die kenmerken heeft van zowel de neorenaissance als van de Jugendstil. Tevens heeft het pand beeldbepalende waarde in de lintbebouwing van Grootebroek.
Onder de monumentale status valt het gehele in- en exterieur van het pand/object, dat wil zeggen ook onderdelen die niet expliciet in de redengevende omschrijving worden benoemd, tenzij in deze redengevende omschrijving is aangegeven dat een onderdeel van het pand/object buiten de bescherming valt.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social