Vrijwilligers voor het HV OSB beeldarchief

Het komende jaar willen we een grote stap zetten met het structureren en ontsluiten van ons digitale fotoarchief.  Ben je ge├»nteresseerd in fotografie en lokale historie, en een beetje handig met de computer, dan kunnen we je hulp goed gebruiken!

Het komt er vooral op aan dat al het fotomateriaal op gestructureerde wijze wordt voorzien van informatie, zoals jaartal, locatie, personen en een beschrijving van wat er op de foto is te zien. Hierbij zullen we te werk gaan volgens een procedure die is ontwikkeld in samenwerking met het Zijper Collectie Beheer Systeem (ZCBS).

We denken met zes mensen het tempo er lekker in te kunnen brengen. Natuurlijk vraagt dit een zekere inzet van tijd en moeite, maar het is ook leuk en verslavend! Je bent bezig met fotografie en lokale historie. En doet ook nog computervaardigheden op.

Voor een groot deel is het werk te doen op de computer thuis. Maar misschien vind je het juist gezellig en waardevol om af en toe bij elkaar te komen. Dat kan natuurlijk ook, in ons verenigingshuis aan de Zesstedenweg 227. HV Oud Stede Broec zorgt voor de koffie, staat bij met historische kennis, en verzorgt een introductie(cursus) waarin je uitleg krijgt over werken met de beeldbank.

Interesse? Fijn! Meld je aan via deze link. Of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social