Religieuzen uit Stede Broec

Jan Windt is op zoek naar levensverhalen van religieuzen uit Stede Broec. Het betreft zowel de levensgeschiedenis (in memoriam) en foto's. Hier vindt u een overzicht van de ons bekende gegevens. Als er volgens u een naam ontbreekt, vragen wij om dit aan ons door te geven. Heeft iemand gegevens over een religieuze neem dan contact op met:

  • Jan Deen voor de vrouwelijke religieuzen (0228-513650, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Piet Baas voor de mannelijke religieuzen (0228-564864, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • of met Jan Windt (0228-515951, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Materiaal voor het archief

De Historisch Vereniging Oud Stede Broec houdt zich aanbevolen voor schenkingen van (notulen)boeken, tijdschriften, artikelen, foto's, films, video's en voorwerpen, zoals gereedschap of ander materiaal van historische waarde betreffende Stede Broec en de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek. Gooi hiervan alstublieft niets weg! Geef ons minimaal de mogelijkheid om er een kopie of een foto van te maken. Originelen krijgt u natuurlijk retour.
Laat de Historische Vereniging Oud Stede Broec , zonder financieel eigenbelang, uw historische materiaal bewaren voor uw en ons nageslacht. Heeft u materiaal voor het archief of om te scannen bel dan 0228-515951 of neem contact op met een van de bestuursleden of met een lid van de werkgroepen.
Uw schenking wordt opgenomen in het archief van de vereniging. Van het in dit archief aanwezige materiaal is een lijst beschikbaar bij de archivaris. Onze vereniging werkt samen met het Westfries Archief te Hoorn.

Familieboeken gezocht

Veel Westfriese families hebben in het verleden een familieboek laten maken waarin de historie van deze families staat vermeld. Soms gaat die historie terug tot de 16e eeuw. Deze boeken bevatten vaak een schat aan informatie. Reden waarom de historische vereniging Oud Stede Broec op zoek is naar deze familieboeken. Zijn er bij families boeken waar niets meer mee wordt gedaan of die door overlijden beschikbaar komen, dan willen wij graag in het bezit komen om ze te gebruiken als historisch naslagwerk. Deze boeken worden dan bewaard in onze bibliotheek. Heeft u een familieboek die u wilt afstaan, neem dan eens contact op met een van onze bestuursleden. Wij zijn u er zeer dankbaar voor.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social