Werkgroep rondleidingen en lezingen/educatie

Afhankelijk van de aanvraag is er een andere contactpersoon:

  • De bekende rondleidingen voor een middagvullend programma, zoals tijdens onze open ochtenden op de eerste zaterdag van de maand zijn op aanvraag beschikbaar voor groepen (tegen een vergoeding van € 5,00 p.p. met een minimum van 50 euro). Bij deze gelegenheid zijn enkele vrijwilligers betrokken, zoals: Jan Ettes (woonhuis met stijlkamers), Evert Visser (museumschuur met tuindersspul), Frank Pennekamp (oudheidskamer – bovenverdieping schuur), Riekele Zwagerman (historische tuin), Truus Kaagman (gastvrouw/catering)\
  • Rondleidingen zijn ook mogelijk door de dorpen van Stede Broec – langs de borden met historische plekken: Evert Visser is daarvoor beschikbaar. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor Rondleidingen al of niet in combinatie met varen en Overhaal: Frans Cornelisz voor de haven/Overhaal, Wim Kersten voor de verhalen met geschiedenis tijdens het varen en de rondgang langs de haven/Kolk. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor lezingen en powerpoint presentaties t.b.v. groepen, tehuizen, scholen, etc. Educatie m.b.t. (polder)geschiedenis, Middenstand en Historie algemeen van Stede Broec: Wim Kersten, Op het gebied van Archeologie: Frank Pennekamp. (gratis of gift voor de verenging)

Voor afspraken en mogelijkheden m.b.t. Rondleidingen en educatie:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social